Kauppiaana aloittaminen

Ruokakeskolla on jatkuvasti “valmiita” omaa kauppapaikkaa odottavia kauppiasreservejä. Jokaisella on omat vahvuutensa ja ominaispiirteensä, joiden pohjalta Ruokakeskolle on syntynyt käsitys siitä, millaiseen kauppapaikkaan hän parhaiten soveltuu. Kauppiasura alkaa tyypillisesti K-market-liiketyypeissä, erikoisedellytyksin myös K-supermarketissa.

Toimivat K-kauppiaat muodostavat ns. siirtoreservin. Tämä tarkoittaa sitä että kauppiaalla on mahdollisuus liikkua urallaan eri kauppapaikkoihin. Mitä haastavampi kauppapaikka on kyseessä sen enemmän painoarvoa kauppiasvalinnassa on näytöillä aikaisemman kauppiasuran varrelta.

Kauppapaikan vapautuminen käynnistää siirtymisen kauppiaaksi

Kun kauppapaikkaverkostossa vapautuu joku kauppapaikka, esittää rekrytointipäällikkö kenttäpäällikölle ehdokkaan tai ehdokaslistan, jolle kauppapaikkaa tarjotaan. Kun kauppiasreservi saa kauppapaikkatarjouksen käy hän tutustumassa kohteeseen. Jos hän on siitä kiinnostunut laaditaan budjetti jossa kauppapaikan ja hakijan tilanteet yhdistetään. Tämän pohjalta tehdään päätös kauppapaikkaan siirtymiseksi ja allekirjoitetaan ketjusopimus. Ura kauppiasyrittäjänä alkaa. Ruokakeskolla on mittava ja osaava tukijärjestelmä aloittavan kauppiaan onnistumisen seuraamiseksi ja ohjaamiseksi.

Ensimmäinen vuosi on kustannuspainotteinen ja työläs monella tavalla. Kauppiaan tai kauppiaspariskunnan motivaatiolla, työllä ja johtamisella onkin merkittävä vaikutus onnistumiseen. Kaupan avaus on pitkäjänteistä työtä, ja siksi tavoitteet myynnille ja kannattavuudelle arvioidaan pidemmällä tähtäyksellä.