Raha, pääomatarve

Omaa pääomaa ei välttämättä tarvita

K-ruokakauppiaaksi lähtevällä henkilöllä ei välttämättä tarvitse olla kaikkea yritystoimintaansa sijoitettavaa omaa pääomaa. Apunasi on Vähittäiskaupan Takaus Oy – K-ryhmän kauppiasyrittäjien rahoituspalveluyhtiö, jolta voit hakea yritystoiminnan rahalaitosluottojen takausta.

Vähittäiskaupan Takaus Oy:n tavoitteena on mahdollistaa K-ruokakauppiaiden yritysrahoituksen saatavuus ja kohtuullinen hinnoittelu. Vähittäiskaupan Takaus Oy edellyttää K-ruokakauppiaan  puolesta pankille antamansa takauksen vastavakuudeksi perustettavan yrityksen omaisuutta (mm. yrityskiinnitys) sekä kauppiaan henkilökohtaisesti omistamaa omaisuutta (kauppiaan asunto) ja henkilövakuuksia (yrittäjän henkilökohtainen vastuu).

Erona suoraan rahalaitosluottoon on edullisemman hinnoittelun lisäksi se, että Vähittäiskaupan Takaus Oy voi myöntää takauksen vaikka K-ruokakauppiaalla ei olisikaan toimittaa täysin kattavia vakuuksia.

K-ruokakauppiaana toimiminen edellyttää lisäksi, että oma yksityistaloutesi on tasapainossa eikä sinulla ole maksuhäiriöitä, ulosoton rekisteriä, eikä yritysyhteyksiä, joissa on maksuhäiriöitä.

Lisätietoja: http://www.vahittaiskaupantakaus.fi