Blogit

Tervetuloa seuraamaan K-ruokakauppiaiden ja Ruokakeskon valmentajien blogeja. Kauppiasblogissa kauppiaat kertovat kaupan arjesta, valmentajablogissa puolestaan kerromme siitä, millaista työtä valmennukseen rekrytoiminen ja valmennettavien ohjaaminen on. Voit myös kommentoida ja esittää kysymyksiä blogeissa suoraan blogien kirjoittajille.

Kauppiasblogi»

 

Diplomikauppias»

Kauppiaan työ on sellaista, että jokainen päivä on ihan oikeasti erilainen eikä tapahtumarikkaista päivistä puhuminen ole pelkkää sanahelinää. Nyt valmistelemme kovalla kiireellä kaupalla Okeroisten 5-vuotissyntymäpäiviä ja tietysti koko kesäkauden avausta, tärkein sesonki kaupan arjessa on aivan juuri alkamassa! Illat venyvät pitkiksi kun saatan palata kaupalle vielä sulkemisen jälkeen tekemään toimistotöitä, toisaalta taas neljän ruuhkassa on parasta […]

»

Henkilöstön vaihtuvuus»

Olen ollut melko onnekas, kun vaihtuvuus kauppapaikkani työporukassa on ollut melko pientä, hyvistä työntekijöistä kun haluaisi pitää kiinni kynsin ja hampain. Muutaman kerran olen kuitenkin menettänyt osaajia, joiden olisin mielelläni nähnyt jatkavan palveluksessani.  Äskettäin työporukastani lähti eläköitymisen vuoksi kokenut osastonhoitaja, jonka elämänviisauksista olisi riittänyt ammennettavaa vielä moniksi vuosiksi. Koitin kyllä saada hänet vielä hetkeksi jatkamaan, mutta lieneekö kyseessä juuri sitä […]

»

Vege tuli maalle»

Myönnän olleeni väärässä ainakin kertaalleen vuonna 2016: en uskonut vegen eli vegaanisen ruokavalion kasvattavan kovin suurta suosiota maaseudulla, vaikka signaaleja ilmiön voimistumisesta myös kehä kolmosen ulkopuolella saatiin pitkin vuotta. Googlen mukaan vuoden 2016 aikana kasvisruokaan liittyvät haut ovat kaksinkertaistuneet ja esimerkiksi Google trends -analyysipalvelussa eniten nosteessa olevat ruokareseptit tällä hetkellä ovat siemennäkkileipä, kukkakaalipizza ja lehtikaalikeitto. […]

»

Kasvattajakauppiaan ajatuksia»

Olen seurannut työni ohella oman kauppiasvalmennettavani lähtöä kauppiaaksi, siihen ihan omaan ensimmäiseen kauppapaikkaan hyvillä mielin. Kauppiasvalmennuksen jälkeen on alkanut aika, jolloin sitä omaa ensimmäistä kauppapaikkaa odotellaan kuin kuuta nousevaa. Uudesta kauppiaanalusta tuntuu siltä, että osaa kaiken ja on valmis jo hyppäämään siihen omaan paikkaan mahdollisimman nopeasti. Kasvattajakauppiaan rooli on tuoda valmennettavalle uusia haasteita eteen päivittäin, […]

»

Muutama sana hävikistä ja hävikintorjunnasta K-ruokakaupoissa»

Elo-syyskuun vaihteessa vietettiin Kuluttajaliiton järjestämää hävikkiviikkoa, jonka tavoitteena oli kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen sekä ruuan arvostukseen lisäämiseen. Ruuan hävikki on saanut paljon mediahuomiota viime aikoina – erityisesti on puhuttu kauppojen hävikistä. Aihe onkin erittäin tärkeä ja on hyvä, että siitä keskustellaan. Oman osuutensa keskusteluun on tuonut myös eduskunnassa oleva lakialoite, jonka yli 100 kansanedustajaa on […]

»

 
Näytä kaikki
 

Valmentajablogi »

 

K-ruokakauppiaiden valmentaminen»

Ruokakeskon Kauppiasvalmennuksen tavoitteena on antaa valmiudet kauppiaana toimimiseen kriittisten osaamisten osalta. Kauppiaan toimenkuva edellyttää laajojen kokonaisuuksien hallinnan lisäksi myös yksityiskohtaista osaamista. Meidän tehtävämme on varmistaa, että tämä osaaminen syntyy valmennuksen aikana. Kuinka tämä sitten käytännössä tapahtuu? Valmennus kokonaisuudessaan perustuu kasvattajakauppiuuteen – kokenut K-ruokakauppias valmentaa kauppiasharjoittelijaa käytännön kauppiaan työhön koko valmennusjakson ajan. Kauppiaalla on paras näkemys […]

»

Paikallisuus, läheisyys ja läsnäolo»

Ruokakeskon Kauppiasvalmennuksen valintakriteerit liittyvät mm. yrittäjyyteen ja henkilöjohtamisominaisuuksiin sekä työskentelytapaan että arvoihin ja asenteisiin. Valmennus luo kattavan kokonaiskuvan K- ruokakauppiuudesta ja niistä työkaluista, joilla päivittäistä kaupan toimintaa harjoitetaan. Kuulostaa toimivalta, ainakin itse olen sitä mieltä. Valmennuksessa opeteltavat asiat ovat kaikki tärkeitä ja välttämättömiä hallita. Ilman soveltuvuutta ja osaamista, ei voi saavuttaa sekä henkisesti ja taloudellisesti […]

»

Nyt on hyvä aika lähteä K-kauppiaaksi!»

Mitä tuo eräältä K-ruokakauppiaalta itseltään kuulemani ilmaisu tarkoittaa? Sitä, että K-kauppiasammatti on jälleen nousemassa siihen arvoon ja asemaan, joka sillä kaiken järjen mukaan olisi pitänyt koko ajan ollakin. Nyt puhutaan taas oikeista asioista niiden oikeilla nimillä ja aletaan uudelleen löytää keskusteluihin ja arvomaailmoihin niitä tekijöitä, joilla kauppiasvetoinen K-ryhmä on historiansa aikana menestyksenä luonut. Etunenässä kauppiasyrittäjä, joka omalla […]

»

Ruokakeskon Kauppiasvalmennukseen valinnasta»

Usein kysyttyjen kysymysten perusteella avaan tässä hiukan konkreettisemmin, miten valinta Ruokakeskon Kauppiasvalmennukseen etenee. Ensimmäinen toiveemme näin valmentajien näkökulmasta on, että olet ajatuksen kanssa perehtynyt kattavalla tietopaketilla varustettuihin sivuihimme. Kenties olet käynyt jututtamassa toimivaa kauppiasta ja kysellyt häneltäkin kokemuksia kauppiuudesta – sen haasteista, motiiveista, erilaisista vastuualueista, kuinka yrittäjyys eroaa esimies-/myymäläpäällikkö-rooleista jne. Myös tutustuminen eri ruokakauppaketjuihimme liikenneasemapuolineen […]

»